<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Rauhallinen luokkaretki Venetsiassa muuttuu jälleen henkeäsalpaavaksi seikkailuksi, kun Alex Rider osallistuu siihen. Taustalla on Alexin halu löytää salaperäinen Scorpia, jolla on tietoa hänen kuolleista vanhemmistaan.

 

Kuvankaunis nainen johdattaa Alexin upeaa palatsiin, jossa salaisuudet alkavat paljastua. Niitä vartioimassa on huippukoulutettuja vartioita, elävä siperiantiikeri ja lopulta palkkatappajia, joiden ainoa tehtävä on estää Scorpian todellisen luonteen paljastuminen. Alex sotkeentuu juttuun pahemman kerran, ja joutuu valitsemaan puolensa. Toisaalla odottaa MI6, joka ei ole koskaan antanut Alexille mitään ja ilmeisesti tappanut hänen vanhempansa – toisaalla taas Scorpia, joka pyytää vain uskollisuutta ja tarjoaa tuottavaa palkkamurhaajan uraa. Valinta ei ole helppo.

 

Palkkaterroristien suunnitelma on hirvittävä: tappaa kaikki Lontoon teini-ikäiset lapset. Luottaako Scorpia Alexiin riittävästi ja päinvastoin?

 

Horowitzin jännäri luisuu yhä syvemmälle moraalin harmaalle alueelle, ja väkivalta lisääntyy entisestään. Alex joutuu kohtaamaan menneisyydestään ja henkilökohtaisesta historiastaan asioita, joita kenenkään nuoren pojan ei kuuluisi joutua miettimään. Etenkin kirjan loppu on järkyttävä, ja asiat jäävät pahasti kesken. Kannattaa siis varata jo valmiiksi odottamaan seuraava Alex Rider!

 

Ehdottomasti yläasteikäisille – lukiolaisille!!

 

96140.jpg

 

reetta