<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Viimeinkin koulu on ohitse ja pakollinen kevätjuhlakin selvitetty! Edessä avautuvat pitkät kesäviikot, jotka ovat jo täyttyneet jalkapallolla, uimisella, jalkapallolla ja jalkapallolla. FC-99 Liverpoolin vanhemmat näyttävät jo valmiiksi hiukan tuskastuneilta…

 

Jasu, Riki, Allu, Emppu, Taavi ja Hilla ovat lähes tasavertaisia henkilöitä niin romaanissa  kuin futisjoukkueessakin. Vuorollaan jokainen laukoo maaleja, mokailee rankasti  ja saa tsemppareita. Heti loman aluksi porukka lähtee perheineen Ahvenanmaalle suureen turnaukseen, jossa punnitaan Suomen ja melkein naapurimaidenkin keskinäinen paremmuus. Laivamatka on itsessään seikkailu, ja mökkikylässä perheet tekevät olonsa mukavaksi nopeasti.  Pojat ja Hilla uivat, kalastavat ja pelaavat – vanhemmat uittavat vauvoja rannassa ja laittavat ruokaa.

 

Itse matsit ovat yllättävän kovia, ja niiden jännitystä kuvataan hyvin. On muistettava vastustajan kovimmat pidettävät pelaajat, kaikkien omien joukkuekavereiden heikot kohdat ja paikattava niitä, on yritettävä olla häpeämättä liikaa kannustavia vanhempia… Turnaus sujuu mainiosti, ja välillä päästään telttaretkeilemäänkin.

 

Kesän toinen huipputapahtuma on tietenkin Hesa Cup, johon pelien lisäksi mahtuu Linnanmäen reissu ja kummalliset sokkotreffit… Kesän lähetessä loppuaan pelaajien ilmeet vakavoituvat, sillä syksyllä on edessä tavoiteryhmään pyrkiminen ja samalla päätös siitä, kuinka suuren osan elämästään futikseen aikoo panostaa.

 

Lehtinen aloittaa Futiskesällä mitä mainioimman urheilukirjasarjan, jonka lukijoiksi sopivat hyvin sekä tytöt että pojat. Ihmissuhdepohdiskelut eivät vie liikaa tilaa itse asialta – jalkapallolta, mutta silti nuorten ja aikuisten välisiä suhteita onnistutaan kuvaamaan lämpimästi ja aidosti. Niitä vaikeitakin. Joukkuepelin vaatima yhteishenki on monesti koetuksella, mutta aina jostain löytyy vielä hippunen huumoria, anteeksiantoa ja suurta rakkautta yhteiseen asiaan.

 

Kansikuvasta huolimatta ehdottoman suositeltavaa luettavaa kymppivuotiaalle jalkkisfanille!

 

96140.jpg

 

reetta