Rooman rikkaimman miehen, Marcus Crassuksen talossa on tapahtunut murha. Hänen serkkunsa ja asianhoitajansa on tapettu, ja luonnollisina epäiltyinä ovat kaksi karannutta orjaa - onhan Spartacuksen orjakapina roihahtanut täyteen liekkiinsä.

Crassus haaveilee tulevansa nimitetyksi sotajohtajaksi, joka murskaa orjakapinan. Sen vuoksi häneltä vaaditaan tiukkoja toimia: jos murhaan syyllistyineitä orjia ei löydetä, tapetaan talon kaikki muut 99 orjaa. Murhatun leski on hentomielisempi, ja hän on vaatinut Crassusta noutamaan Gordianuksen Roomasta tutkimaan tapausta.

Hienot seurapiirit viettävät lomaansa Crassuksen tavoin Napolinlahden luksushuviloissaan, ja talossa on oman väen lisäksi vieraita, filosofi, taiteilija suojattinsa kanssa... Kaikki tuntuvat salaavan jotain, eikä Gordianuksen työ ole helppoa. Alueen tuliperäinen maasto uhkuu myrkyllisiä rikkihuuruja, ja historiallinen Sibyllan kultti on vielä täällä voimissaan. Unenomainen tunnelma kuljettaa lukijaa eteenpäin kohti yllättävää loppuratkaisua.

Jopa edellistä parempi juonellisesti, kirjailijan käyttämät historialliset lähteet lopussa vakuutena todenmukaisuuteen pyrkimisestä. Loppu vie Gordianuksen elämää rankasti uuteen suuntaan, enkä meinaa malttaa odottaa pääseväni seuraavan osan kimppuun!

96140.jpg

reetta