Jatko-osa loistavalle Mustesydän-kirjalle. Vaikka seikkailusta on kulunut jo vuosi, Meggie ajattelee edelleen päivittäin Mustesydäntä, kirjaa, jonka hahmot heräsivät eloon ja muuttivat hänen elämänsä täydellisesti. Meggie on kuullut äidiltään niin paljon Mustesydämen lumoavasta maailmasta, että hän haluaa itsekin sinne. Hän onnistuukin lukemaan itsensä muilta salaa sisälle kirjaan, mutta uusien henkilöiden myötä Mustesydämen tarina kuitenkin muuttuu, eikä onnellinen loppu olekaan enää itsestäänselvyys.

Luin tämän englanniksi, ja vähän hirvitti, miten se onnistuu, kun edellisen osan olin lukenut suomeksi, ja piti ensin oppia mm.kaikkien hahmojen nimet uudelleen. No, enää en muista, mitä ne suomeksi olivat.. ;)

Tosi hyvä kirja, taas! (Kuten on kaikki lukemani Funken kirjat olleet.) Periaatteessa nuortenkirja, mutta ihan hyvin käy lukemista ja kirjoja rakastavalle aikuiselle. Mutta ihan kenelle vain yli 12-vuotiaalle varmasti sopii hyvin. Ja jännää oli; tarinassa oli niin monta mutkaa, että oli mahdotonta arvata etukäteen, miten lopussa käy. Oli pakko ahmia tämä, lukemista ei malttanut jättää kesken kuin pakon edessä. Tähän Mustesydän-trilogiaan on kolmas osa, Inkdawn, tulossa vuonna 2008, sen aion sitten heti itselleni hommata, kunhan ilmestyy! Niin, ja eka osasta tehdään suurta elokuvaa, sen ensi-ilta on ensi vuonna joskus, ehdottomasti pitää mennä katsomaan.

- Kaaka -

96141.jpg