Matilda on ihmelapsi, nero, joka jo nelivuotiaana oli lukenut koko kirjaston lastenosaston läpi ja luki klassikkoja Dickensistä Kiplingiin ja Hemingwayhin. Viisivuotiaana kouluun mennessään hän osaa salamannopeasti laskea monimutkaisia kertolaskuja päässään. Mutta Matildan vanhemmat eivät ymmärrä häntä, ja pitävät häntä vain tyhmänä kiusankappaleena. Heidän mielestään koulunkäynti ja lukeminen on turhaa ja tärkeintä tytön elämässä olisi päästä naimisiin ja saada katsoa televisiosta saippuasarjoja. 

Matildan koulun rehtori on varsinainen hirviö, joka vihaa kaikkia lapsia ja keksii mitä mielikuvituksellisimpia rangaistuksia mistä tahansa syystä, tai syyttä. Mutta Matilda huomaa pystyvänsä ihmeisiin koulunsa ja ihanan opettajansa neiti Honeyn pelastamiseksi hirviömäisen rehtorin kynsistä.

Todella hyvä kirja, en ymmärrä, miten en ole koskaan aikaisemmin tätä lukenut (Niin, no, en nytkään lukenut, vaan kuuntelin äänikirjana, englanniksi, mutta silti!)! Suosittelen niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Viiltävää huumoria ja hyviä oivalluksia! En yhtään ihmettele, että tästä on tehty elokuvakin, joskin epäilen, ettei se voi olla yhtä hyvä kuin kirja...

96141.jpg

- Kaarina -