Tämän kirjan löysin Jääskeläisen blogin kautta. Kirjailija itse määrittelee itsensä reaalifantastikoksi - jos hän asuisi Etelä-Amerikassa, hän olisi maagisen realismin edustaja. Paljon todellisuutta, vähän niksahduksia ja fantastisia elementtejä yhdistettynä toisiinsa kirjan sisäisen logiikan mukaisesti.

Laura Lumikko on suunnattoman suosittujen Otuksela-kirjojen kirjoittaja. Sen lisäksi hän on Jäniksenselkäläisen Kirjallisuuden Seuran perustaja ja sen itseoikeutettu johtaja. Vuosikymmeniä sitten Lumikko on kerännyt ympärilleen yhdeksän lahjakasta lasta, kouluttanut heitä, raapinut heidän puolustuksensa auki ja tehnyt heistä kirjailijoita. Heitä on aina ollut yhdeksän. Kotiseudulleen palannut kirjallisuudenopiskelija/sijaisopettaja Ella tempautuu mukaan seudun  maagisiin tapahtumiin, ja saa kutsun liittyä Seuraan.

Muutaman huolimattoman lauseen jälkeen Ella ymmärtää, että Seuralla on yhteinen salaisuus. Sen selvittäminen on mahdollista vain pelaamalla Peliä: tunkeutumalla toisen pään sisään, repimällä hänen muistonsa rikki ja uuttamalla niistä rehellistä todellisuutta. Koirat kerääntyvät kirjailijan pihaan, lammen myyttinen paha tahtoo omansa takaisin ja menneisyys palaa etsimään kadotettua kieltänsä.

Lumikkoa joku arvostelija kutsui "kummitustarinaksi", mutta kauhupiirteiden lisäksi siinä on selvästi mukana dekkaria. Taustalla päilyy rikos, jonka selvittämiseksi päähenkilö työskentelee läpi kirjan. Huumoriakin  löytyy, mutta fantasia iskee kaikkien genrejen läpi.

Kaunis kirja, jonka ahmin melkein yhdeltä istumalta. Kunpa joskus saisin jonkun Otuksela-sarjan kirjoista käsiini! Pitänee yrittää tartuttaa meidänkin kirjasto...

96140.jpg126307.jpg

reetta