Kirja kertoo viidestä eri-ikäisestä naisesta ja yhdestä miehestä, jotka kokoontuvat kuukausittain keskustelemaan Jane Austenin romaaneista. Lukupiirin lomassa opitaan piirin jäsenten menneisyydestä ja luonteista, sekä seurataan, miten heidän ihmissuhteensa kehittyvät reilun puolen vuoden aikana.

Kirjan kirjoitustapa on hieman erikoinen. Luulen, että ihan lukemalla kirjan tekstiversiona, se ei olisi haitannut, kun olisi voinut välillä pysähtyä ja palata takaisinpäin ja tarkistella asioita, mutta äänikirjana ainakin minulla oli vähän vaikeuksia pysyä mukana, missä ajassa ja kenen elämässä milloinkin oltiin menossa. Lisäksi minua hieman häiritsi se, että en koskaan saanut selville, kuka oli kirjan kertojahenkilö, tai ehkä se vaihteli luvuittain, mutta se ei käynyt selvästi esille ainakaan tässä äänikirjassa. Osuutta voi olla myös äänikirjan lukijalla, joka tässä oli ehdottomasti huonoin niistä, jotka olen tässä viime kuukausien aikana kuunnellut. Kaikki muut ovat saaneet ääneensä eri sävyjä riippuen siitä, kuka milloinkin on suunvuorossa, mutta tämä lukija luki melko monotonisesti ja jättämättä edes kunnon taukoja lukujen välille.

Elokuvaa tämän kirjan pohjalta kuvataan parhaillaan. Luulen, että menen ehdottomasti sen katsomaan. Vaikka en ollut ensialkuun kirjasta kovin vaikuttunut, huomaan nyt sen kuunneltuani jääneeni miettimään monta juoneen kuulunutta asiaa, ja henkilöiden kohtaloita, vaikka kirjaa kuunnellessani ajattelin, että henkilöhahmot jäivät vähän ontoiksi. Periaatteessa voisin kuunnella kirjan heti perään uudelleen, tai vielä parempi, lukea sen, ja luulen, että pitäisin siitä sitten paljon enemmän.

Jännä muuten, että olen sattumalta kuunnellut nyt niin monta kirjaa, joista vasta jälkikäteen olen kuullut, että niistä on tehty tai on tekeillä elokuva. Se Matilda, Nanny Diaries ja nyt tämä. Matildan jo näinkin, se tuli televisiosta täällä USAssa yhtenä päivänä. Nämä kaksi muuta varmaankin menen katsomaan ihan elokuvateatteriin, kunhan ilmestyvät.

96139.jpg126307.jpg

- Kaaka -