Kylläpä olen ollut kiireinen, kun ei tännekään ole ehtinyt kirjaamaan luettuja. Tosin suurin osa on ollut kirjavinkkauskirjoja tokaluokkalaisille tai sitten nuortenkirjavinkkejä, jotka näkee siis Pirkkalan kirjaston sivuilta. Lisäksi olen lukenut Remeksiä, joiden häpeällisyydestä en pääse ylitse :) - enkä siis postaa niitä yksittäin. Hyviä kyllä ovat pääntyhjennykseen!

Uusin Rei Shimura piti tietysti napata kirjastosta. Edellinen kirjahan jäi aika järkyttävään tilanteeseen, josta mainittakoon vain se, että Reiltä evättiin pääsy toiseen kotimaahansa Japaniin lopullisesti. Muttamutta. Mikään ei ole ikuista dekkarimaailmassa, ja kun CIA ottaa Shimuraan yhteyttä antiikkitaiderikoksen tiimoilta, on aika jälleen pakata laukut. Menneet rakkaudet ja nykyisen suhteen epävakaus aiheuttavat pulmia salaisen agentin elämään, ja Japanissakin moni asia on ehtinyt muuttua.

Pidän Masseyn kirjojen Japanin kulttuurista antamasta kuvasta. Vähän historiaa, vähän nykypäivää ja muotia, hiukan ruokakulttuuria upotettuna dekkarijuoneen. Juonet sitä vastoin ovat usein vähän huteria - tai ehkä enemmänkin ne ratkaisut. Niin tässäkin kirjassa. Harmittaa dekkaristina, että kirjailija käyttää tuhottoman määrän sivuja luodakseen ratkaisemattoman arvoituksen - joka sitten pitää paljastaa ratkaistavaksi muutamassa sivussa.

Dekkareiden huonoin puoli on siis se, miksi niitä luetaan: Who did it?

96140.jpg

reetta