Ehkä tämän kirjan kirjoittaminen oli jo ennalta tuhoontuomittua. Tai sitten vain sen sattui kirjoittamaan väärä ihminen. En tiedä, mutta lopputulos on kyllä melkoista tylsyyttä!

Idea sinänsä on oikein hyvä. Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo on tunnettu ja rakastettu kertomus, jossa tarinaa viedään eteenpäin tulevan morsiamen näkökulmasta. Tulevan sulhasen näkökulma siis on tähän asti puuttunut, ja sitä varten tämä kirja on kirjoitettu. Paha vain, että kyllä se näkökulma puuttuu edelleenkin.

Kirjan perusteella Darcy on tylsä puupökkelö, joka ei paljolti ajattele, tunne tai tee mitään. En millään usko, että tämä on Jane Austenin alkuperäinen tarkoitus, ja olen pahoillani, että tällainen puolivillainen teos on päästetty markkinoille. Edes kirjoitustyyli ei muistuta hiukkaakaan Austenin sujuvaa kerrontaa, ja suuri osa kirjan tapahtumista on suoraa kopiota Austenin sivuilta. Ja puolet tapahtumista hypätään yli tai käsitellään puolella lauseella. Rahastusta suuren kirjailijan maineella, sitä kai tämä lähinnä on! Murrr... Yksi tähti tulee perustarinalle, eli Austenin ansiosta.

96137.jpg

- Kaaka -