Tämä kirja on hyvin selkeä jatko-osa Outlander-sarjan edelliselle osalle Tuliristille ( A Fiery Cross). Paikoitellen kirja on pitkä ja uuvuttava, koostuen tarinanpalasista, jotka vasta lopussa vedetään yhteen. Kaikkein kiehtovinta tässäkin Gabaldonin kirjassa on minusta se että intohimoinen rakkaus ei ole vain nuorien yksinoikeus. Se että rakkaus voi kantaa vuosikymmenien ja vuosisatojen raja-aitojen yli. Parasta kirjassa on kuitenkin ajankuvaus, kuvaus tavallisen ihmisen arjesta ja selviämisestä myrkyisien aikakausien pyörteessä. Ajankuvasta, joka antaa ainakin mulle ihan uudet sävyt ko. aikakauteen.

Kirja jatkuu siitä mihin edellinen päättyi. USA:n itsenäisyysodan alkuaikoja vietetään ja Jamien on valittava puolensa pitääkö valansa ja pysyä kruunulle uskollisena vai liittyä vapaustaistelijoiden joukkoon. Taustalla suuntaansa vetää sekä Claren antama tietämys tulevasta kuin myös uskollisuus yhteisölleen. Clare tahollaan herättää huomiota ja epäluuloja parantajantaidoillaan. Brianna ja Roger etsivät paikkaansa tässä yhteiskunnassa kunnes tapahtuu sellaista, joka pakottaa heidätkin tekemään päätöksensä. Mikään ei ole niin helppoa ja yksinkertaista kun on oma perhe, suku ja lähipiiri kyseessä.

Kirjan loppu päättää yhden aikakauden Jamien ja Claren elämässä, kuin myös Briannan ja Rogerin. Nyt vain odottamaan uusia tuulia ja seuraavaa jatko-osaa.

 HannaA

96139.jpg