Kuuntelin äänikirjana tämän heti tuoreeltaan. Tekisi mieleni lukea se perään, koska jotenkin tässä kirjassa korostui äänikirjojen huonot puolet, eli hankala takaisinpalaaminen ja joidenkin sanojen tai lauseiden parempi ymmärtäminen luettuna. Mutta aion malttaa mieleni ja lukea vasta sen suomennetun version maaliskuussa.

Kirjan ympäristö on tuttu kaikille aiemmat potterinsa lukeneille, enkä juonestakaan aio paljoa paljastaa siltä varalta, että joku haluaa ihan itse saada selville miten Harryn ja kumppaneiden käy. Voin varmaan turvallisesti sanoa kuitenkin, että Harry, Dumbledoren armeija ja Feeniksin kilta taistelevat tässä kirjassa lopullisen taistelunsa Voldemortia vastaan. Monet kuolevat. Ennen taistelua kuitenkin Harryn pitää selvittää niin hirnyrkkien kuin hallows'ien salaisuus ja päättää, miten toimia niiden kanssa.

Kirja on hyvin selkeästi päätösosa. Siinä annetaan paljon selityksiä aiemmin esilletulleisiin arvoituksiin ja palataan useasti Harryn menneisyyteen. Siinä myös viitoitetaan tietä tulevaisuuteen, romanttisiakin piirteitä on paljon ilmassa. Pakko lukea, jotta saa tietää, miten "kaikki" päättyy.

96140.jpg

- Kaaka -