Franzille tapahtui hassu juttu hänen valmistautuessaan häihinsä. Ensinnäkin, hänen morsiamensa päättikin lopettaa heidän suhteensa vain paria päivää ennen häitä. No, Franz päätti kuitenkin pitää häät, vaikka ilman morsianta. Kannattihan juhlat pitää, kun kerran kaikki oli jo maksettu, vieraat olivat tulossa ja kaikki valmista.

Taas arkeen palatessaan Franz sai tietää työpaikkansa muuttuneen radikaalisti, hänet siirrettäisiin ihan eri tehtäviin. Yhtäkkiä kaksi hänen elämänsä rakkautta - mielenkiintoinen työ ja pitkäaikainen tyttöystävä - olivat kadonneet hänen elämästään. Tämä antoi aiheen suurelle elämän tarkastelulle, ja Franz päätti tehdä irtioton, käyttää sitenkin sen jo maksetun häämatkan, ja ottaa veljensä mukan morsiamen tilalle. Häämatkan aikana Franz huomasi, että sillä, että elämä kääntyy yhtäkkiä ihan ylösalaisin, voi olla hyviäkin seuraamuksia. Franz ja veljensä Kurt päättivätkin jatkaa häämatkaa ihan kunnolla. He myivät kotinsa, irtisanoivat tyänsä, ja lähtivät kiertämään maailmaa.

Kirja kertoo veljesten matkasta 53 maan halki niin Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa kuin Etelä-Amerikassakin. Ja heidän matkastaan toistensa ajatuksiin, tuntemaan niin toisensa kuin itsensäkin.

Tätä oli mielenkiintoista lukea. Kurkistaa toisen elämään ja ajatuksiin. Ja siihen, miten amerikkalainen kokee meidän maailmamme, minkälaiset ennakkoluulot hänellä on muita maita kohtaan, ja miten ne muuttuvat ajan kuluessa ja matkan pidetessä. Ja tietysti myös oli todella kiva saada ensikäden kuvausta elinoloista ja ilmiöistä ympäri maailmaa.

96140.jpg

- Kaaka -