Lisää kesälukemisia... Tykkään kovasti elämänkerroista ja olen lukenut niitä paljon: hyviä ja huonoja. Tämä oli jossain siellä välimaastossa...

Kirja kertoo hyvin perusteellisesti Armi Kuuselan elämästä, ehkä hiukan liiankin yksityiskohtaisesti. Kaikkien mahdollisten muhoslaisten naapurinrouvien ja koulukavereiden kertomuksia en olisi jaksanut lukea. Mielenkiintoisinta olivat Armin omat kommentit: aikamoista kritiikkiä omaa 18-vuotiasta itseään kohtaan! Kyllähän Armin elämä on ollut jännittävä ja erikoinen, ja kaikki juorulehtiä edes joskus lukeneet osaavat varmasti ulkoa päätapahtumat. Jännittävintä oli lukea Armin maailmanympärimatkasta (jolla hän tapasi ensimmäisen puolisonsa Gilin ja avioitui äkikseltään vanhempiensa tietämättä, alaikäisenä) managerin näkökulmasta; melkoisen itsevarma ja itsepäinen nainen tuo Armi jo 18-vuotiaana!

Itse tarina sinällään, tuttuudestaan huolimatta, oli siis ihan mielenkiintoista luettavaa, hankalasti luettavaksi kirjan teki sen hyppiminen asiasta toiseen ja jotenkin sekava taitto. Mutta hauskan kurkistuksen 1950-luvun suomalaiseen kulttuuriin (fanikulttuuriin!) ja elämäntapaan kirja antoi... voisitteko kuvitella, että tänä päivänä jotain missiä puolisoineen vietäisiin tavarajunalla pitkin maata ja ihmiset maksaisivat siitä, että pääsisivät heitä pällistelemään? :) Tästä hiukan edistyttiin 1970-luvun tavaratalokierroksilla, nykyään kai missit saavat olla aika rauhassa... ;)

 Jos elämänkerrat kiinnostavat, niin mikä ettei tätä voisi suositella.

Pauliina

96139.jpg