Joka on lukenut kaikki Dan Browninsa eikä ole vielä saanut tarpeekseen - tai joka on niksahtanut ilosta siksi, että edes kvasihistorialliset romaanit jylläävät jälleen (kuten minä) - tarttukoon rinta röyheänä Khouryn kirjaan!

Neljä ratsastajaa laukkaa New Yorkin Metropolitan-museon avajaisiin, ryöstävät harvinaisia Vatikaanin esineitä ja mestaavat muutaman vieraan ohimennessään. Paralleelina kulkee tarina Temppelinherrojen ritarikunnan viimeisistä, julmista ja raaoista vaiheista.Vaikka FBI ja CIA ja katolinen kirkko vedetään mukaan alusta lähtien, päähenkilöksi nousee kuitenkin nuorehko naisarkeologi, joka lähtee etsimään omaa Kheopsin pyramidiaan - tai siis jotain, mikä arkeologien keskuudessa on ykköshitti :). Vauhdissa jää kakkoseksi jopa itse Indiana Jones...

Mikä on Temppeliherrojen salainen aarre? Miksi Vatikaani ja itse Jumalakin tuntuu vastustavan sen löytymistä?

Salaliittoteoriat ovat ihania, historia mahtavaa ja toimintajännitys todella rentouttavaa. Kuitenkin kaikki vedetään vähän yli, ja mukaan on tupattu suhteettoman paljon moraalista ja etenkin eettis-filosofis-uskonnollista pohdintaa maailmanrauhasta, uskontojen merkityksestä ja yksilön vastuusta yhteisölleen.

Romanssit eivät minusta tänne kuulu, ja ainakin minä olisin aavituksen ***ttuuntuneempi, jos työtäni aliarvioitaisiin, sabotoitaisiin ja minua mätkittäisiin samaan tahtiin kuin romaanin ykköspari toisilleen tekevät.

Lopun twisti on amerikkalainen: mitään ei saa jättää kesken, roikkumaan, vääntämättä rautalangasta.

Ahmittava.

96139.jpg126307.jpg ja vaikka vähän päällekin, omassa genressään.

reetta