Aloitin Juoppohullun päiväkirjat väärässä järjestyksessä, viimeisen ensin. Viimeisin osa imaisi mukaansa ja iski kutka lukea muutkin.

Juhan ja Sirpan vauva syntyy ja mullistaa isänsä elämän täysin. Rentun elämää viettänyt Juha joutuu oppimaan sovittelemaan arkensa kahden perheenjäsenensä mukaan. Juha joutuu kohtaamaan menneisyytensä jotta pystyy rakentamaan tulevaisuuttaan isänä ja perheellisenä.

Tästä kirjasta voi sanoa että se on herisyttävän hauska. Osittain hiukan irrallisistakin juonenkäänteistä koostuu huumorilla höystetty kasvutarina, joka ei kuitenkaan ole pelkkää rautalangan vääntöä. Juhalle ei mikään isyyteen ja lapsen kasvatukseen liittyvä ole itsestäänselvää. Maha kippuralla ja kyyneleet silmissä luin mm. kuinka Juha etsii armaalleen lypsykonetta. Lisänsä antavat viisauksia jakeleva ortopedi Anttila kuin vanhainkodin lämminsymäminen papparainenkin unohtamatta Juhan bestistä Kristiania.

Yhden isän kokemuksella yleistän: tästä kirjasta isätkin tykkäävät :). Tätä ei voinut laskea kädestä vaan piti lukea läpi yön, onneksi olin täyshoidossa synnytyssairaalassa.

96140.jpg

HannaA