Katsoin ensin elokuvan ja luin vasta sitten kirjan. Onneksi noin päin, suosittelen. Tämä ei ollut poikkeus siinä säännössä, että elokuva on paljon valjumpi ja yksipuolisempi kuin kirja. Kirjan myötä aukeni paljon laajempi ja moniulotteisempi maailma, josta ei ollut elokuvassa hajuakaan .

Eragon on tavallinen 15-vuotias köyhä maalaispoika, joka sattumalta löytää metsästä mystisen sinisen kiven. Kivi paljastuu pian munaksi, josta kuoriutuu lohikäärme. Lohikäärmeiden ja niiden ratsastajien luultiin jo olevan sukupuuttoon kuolleita, mutta pian käy ilmi, että Eragonin kohtalona on olla viimeinen, tai pitkästä aikaa ensimmäinen, lohikäärmeen ratsastaja. Tästä alkaa seikkailu kääpiöiden, haltioiden, ihmisten, varjojen, urgalien ja velhojen asuttamassa maailmassa, jossa jokaisella on omat syynsä yrittää saada Eragon kiinni. Eragon ja hänen lohikäärmeensä Saphira kasvavat yhteen ja yhdessä, oppivat selviytymään ja käyttämään vanhaa taikuutta hyväkseen, ja kokevat iloa, rakkautta ja surua.

Kirja on ensimmäinen osa tolkienmaista fantasia-trilogiaa. Joissain kohdissa on vähän liikaa yhtymäkohtia moniin fantasiakirjallisuuden suuriin teoksiin, mutta jos jättää ne huomiotta, niin tarinasta voi kyllä sujuvasti nauttia. Nyt täytyy käydä ostamassa seuraava osa, Eldest. :)

96140.jpg

- Kaaka -