Isaac Newton yritti, mutta epäonnistui. Yli 300 vuotta myöhemmin Mustan sfinksin veljeskunta on valmis saattamaan mestarinsa työn loppuun. Heidän päämääränään on luoda viisasten kivi, loputtoman vaurauden, ikuisen nuoruuden ja rajattoman vallan lähde. Tähtien asennot ovat jälleen suotuisat, ja veljeskunta on vain muutaman veitsenviillon päässä alkemistien ikiaikaisen unelman toteutumisesta.

Oxfordissa tapahtuu peräkkäinuseita järkyttäviä nuorten naisten murhia. Jokaiselta uhrilta on poistettu jokin sisäelin. Murhamosaiikkia ratkaistaan vanhojen tekstien, tietokoneella koodatun salakirjoituksen ja astrologisten karttojen avulla. Samaan aikaan Oxfordin alla kiemurtelevassa labyrintissa veljeskunta valmistautuu lopulliseen seremoniaansa. Vain muutama tunti ja vihoviimeinen ihmisuhri erottavat heidät liitosta itsensä Luciferin kanssa.

Ihan OK jännityskirja, ei suoranaisesti huipputasoa, mutta kyllä se piti otteessaan loppuun asti. Vaikkakin osa ratkaisun avaimista tipahti tutkijoiden syliin suorastaan lapsellisen helposti ja aasinsiltoja käyttäen, mutta väliäkö sillä.

96139.jpg126307.jpg